Chauffeur Jos Millecam

Jos Millecam is al sinds 2008 in dienst en heeft bijgevolg al heel wat kilometers op de teller staan. We laten hem graag aan het woord.

Hoe ben je bij Speedy Airport Service terecht gekomen?

Mijn madam Thérèse zei tegen mij toen ik bijna eind de 58 jaar oud werd om met pensioen te gaan gezien ik een 40 jarige loopbaan aan het Kadaster kon voorleggen en kon op rust gaan. Wel zoals het een man past doet hij wat zijn vrouw vraagt en heb mijn pensioen aangevraagd om aan 58 jaar op rust te gaan.

Ik heb niet veel vergissingen in mijn leven begaan maar dat was er wel een. Na een maand lang met mijn madam op stap te gaan om koffie te drinken, taartjes gaan eten, wafels of pannenkoeken gaan eten in de regio Brugge-Damme, had ik het wel gezien.

Zo heb ik mij opnieuw aangemaand om terug actiever te worden. Onder het motto van Rust Roest ben ik in contact gekomen met Speedy Airport Sevice. Ik had daar nog nooit eerder van gehoord en informeerde naar wat en hoe dat was. Ik zag dat wel zitten gezien ik nogal graag met de auto rij. Zo ben ik dus onmiddellijk na mijn opruststelling begonnen om namens Speedy Airport Service naar alle mogelijke bestemmingen te rijden om de klanten tijdig ter plaatse te brengen.

Elke rit is divers doordat je altijd mensen in de auto hebt die gelukkig zijn om op reis te gaan of die tevreden terug naar huis dienen gebracht te worden.

Wat vind je zo leuk aan luchthavenvervoer?

In deze twaalf jaren dat ik dat doe is het bedrijf werkelijk uit zijn voegen gebarsten en ondertussen heb ik constant een auto ter beschikking waar ik bijna iedere dag klanten mee weg breng of terug ga halen. Ik heb ondertussen al heel Europa doorkruist, ik noem enkele bestemmingen op: natuurlijk alle Belgische luchthavens en treinstations, maar ook verschillende bestemmingen in het buitenland. Uitspringers zijn South Hampton, Dover, Saint-Malo, Bazel, Turijn, ... Elke rit is divers doordat je altijd mensen in de auto hebt die gelukkig zijn om op reis te gaan of die tevreden terug naar huis dienen gebracht te worden.

Chauffeur Jos Millecam

Er zijn ongetwijfeld verhalen of ritten die je bijgebleven zijn?

Eén rit springt er voor mij toch boven uit. Ik was met een familie op weg naar de luchthaven van Charles De Gaulle en zij gingen vanuit Parijs naar de Malediven reizen. Het was een gewone herfstdag maar als we zo ongeveer buiten Rijsel voorbij de peage waren begon het hevig te sneeuwen.

Het was vrij druk en in Frankrijk weten ze het zo niet om sneeuw te ruimen. De toestand verergerde zo fel dat de Franse overheid besloot om de autosnelweg af te sluiten en te bevelen dat alle vrachtwagens die op de snelweg waren te stoppen waar ze zich bevonden.

De rit naar de luchthaven van Charles De Gaulle heeft daardoor 24 uur geduurd en de klanten hebben de nacht doorgebracht in een aanpalend hotel en konden gelukkig de volgende morgen op reis vertrekken. Zelf kon ik niet terug naar Rijsel aangezien de autosnelweg nog altijd afgesloten was en ik moest dus via Reims terug in Belgie zien te geraken. Een ritje naar Charles De Gaulle dat je heen en terug in 6 tot 7 uur kan doen heeft zo uiteindelijk twee dagen geduurd.

En het grappigste van het verhaal is dat toen ik mijn madam opbelde om te zeggen dat ik niet wist wanneer ik zou thuis geraken gezien de weersomstandigheden ze mij niet geloofde! Ze beschuldigde mij dat ik in Parijs in de Moulin Rouge zat tussen de schaars geklede madammen :)